15.03.2010

ERINDI - SAFARI OG LUKSUSLIV!

Denne helgen gikk turen til Erindi! Erindi er en stor park med masse ville dyr og en fantastisk luksuslodge. Vi ankom fredag ettermiddag, og fikk utdelt to kjempefine rom med utsikt mot et vannhull der mange dyr kommer for å slukke tørsten og kjøle seg ned. Hele helgen var alt inkludert i prisen som vi betalte for lenge siden, så det føltes nesten som det var gratis. Vi kunne bestille hva vi ville fra baren, og det var helt fantastiske måltider. Spiste blant annet snegler i hvitløkssmør (utrolig godt!), oryxstek med champignonsaus, friterte scampi med sweet chili-saus, salat, kyllingboller med innbakt skinke og ost og masse annet herlig! Rett utenfor restauranten var det et stort vannhull der det var krokodiller og flodhester, og andre dyr kom innom innimellom.

Flodhestbaby til venstre og resten av flodhestfamilien til høyre i bildet. Flodhestene oppholder seg i vannet hele dagen, fordi hvis de går på land svetter de blod!


Lørdag morgen stor vekkerklokken på 5.30. Da var det opp og spise frokost, som bestod av blant annet mange forskjellige typer egg, kokken stod der og stekte egget sånn du ville, bacon og forskjellige skinker, cornflakes og yoghurt, grøt, lapper, muffins og masse mer. Vi satt oss gode og mette i safaribilen kl 6.30. Noe av det første vi så på safarien var en svær han-løve! Den lå i solen og slappet av, og vi kjørte nesten helt inntil, den var kanskje 5 meter unna på det nærmeste. Den var veldig fredlig og rolig, virket nesten ikke som den brydde seg om oss i det hele tatt. Ellers fikk vi se flere løver, giraffer, kudu, oryx, springbok, vortesvin med mer. Safarien varte i ca tre timer.

Soloppgang i Afrika. Nydelig.


Løvene sover ekstremt mye, også jakter de og spiser, også sover de ekstremt mye igjen.


Dette er en gammel og lat løve. Han lar ofte damene jakte for seg, så går han og spiser også legger han seg igjen. Men flott er han!


Oryx. Flotte å se på og smaker fantastisk!


Kudu-dame. Manne-kuduene er enda stiligere for de har krøllete horn. Smaker også godt.


Vi slappet av i stolene på restauranten en stund etter vi kom tilbake, med litt ”gratis” drikke og med utsikt over vannhullet. Plutselig kom det tre elefanter masjerende! Fantastisk! Vi hadde fått beskjed om at det bare var 14 elefanter i hele parken, så vi måtte ikke ha for store forventninger om å få se de. Men der kom de, og vi ble helt i hundre! De kom helt ned til vannhullet, så de var bare omtrent ti meter fra oss. Plutselig ser vi at det kommer en hel haug til, og det er med flere babyelefanter! Det var til sammen 13 stykker. Den minste var bitteliten og utrolig søt.

Denne gjengen kom på besøk når vi satt og slappet av på lodgen. Uforglemmelig!


Etterpå var det lunsj, som også var helt nydelig, så var det kaker og kaffe og deretter var vi igjen klare for safari. Denne gangen fikk vi se flere løver, giraffer, flodhester, krokodiller, kudu, oryx, springbok, gnu og høydepunktet –zebra! De er helt fantastisk flotte, og var heller ikke vanlig å se (hvertfall sa de det til oss, kanskje sant, kanskje for å få oss til å føle oss spesielle). På slutten av safarien stoppet vi på en plass og så på solnedgangen, mens vi fikk vin, øl, brus, whisky eller noe annet alkoholdholdig drikk. Da vi dro derfra var det mørkt og resten av veien hjem dro vi igang allsang på safaribilen og fikk med oss både sjåføren og de andre menneskene som var der. God stemning! Zebraer. Sorte med hvite striper eller hvite med sorte striper? Hvertfall vakre og raske!


Giraffamilie. Giraffer er også fantastiske skapninger og de eneste som går som dinosaurene, med begge høyrebeina samtidig og begge venstrebeina samtidig. De har heller ikke noen lyd og kommuniserer med ørene, og når de blir født detter de 2 meter ned og deiser i bakken. Ikke rart de er litt rare!


Fem fornøyde jenter var tilbake til middag, og var enige om at vi hadde sett alle dyrene som vi hadde håpet på å se bortsett fra nesehorn, men vi sutret ikke av den grunn. Forsynte oss rikelig av den herlige maten og hadde ikke før begynt å spise før Lise Margrethe påstår at det kommer flere elefanter til vannhullet. Lise snur seg og ser og utbryter: ”det er ikke elefanter, det er nesehorn!” Og sannelig står det ikke plutselig to nesehorn ved vannhullet rett utenfor! Vi blir igjen helt i ekstase og løper ut for å se de bedre. For en dag!

Nesehornene som gjorde dagen helt komplett.


Søndag morgen var det opp til 5.30 igjen for ny frokost og safari. Ettersom noen av oss ikk hadde sett elefantene på lørdag var det ytret stort ønske til sjåføren om å se de, og det ønsket ville han innfri. Så bar det ut på elefantjakt. En del av dyrene i Erindi er merket sånn at de kan søke etter de og finne ut hvor de er, så lenge de er innenfor 500 meter. Etter rundt en halvtimes tid fant vi elefantene. De var ganske svære når man var nede på bakken like ved siden av dem, og i tillegg var de ganske agressive fordi de hadde små barn. Det hele ble ganske spennende, et par ganger måtte vi flykte, men så roet de seg og vi nærmet oss igjen. Så lenge barna var et stykke unna var det nokså rolige, men når barna var i nærheten ville de ha oss bort. Jeg syntes det var kjempespennende, mens noen syntes det ble i skumleste laget.

Elefantbæsj. Vi nærmer oss!


Elefantokse. Snill som et lam så lenge barna er trygge.


Da vi kom tilbake til lodgen igjen var det fortsatt frokost, så vi spiste like gjerne litt til, mens vi satt og slappet av på restaurant-verandaen og så på dyrene ved vannhullet. Det var stort sett det vi gjorde resten av dagen til vi ble hentet. Fikk med oss lunsjen også, før vi ble hentet og måtte ta farvel med luksuslodgen, vannhullet, bassenget og den herlige helgen og reise tilbake til Otjiwarongo igjen.

Denne lille skilpadden fant vi på vei hjem fra Erindi. Søt, men engstelig!


Kort oppsummert en helt fantastisk helg som jeg aldri vil glemme!

8 kommentarer:

  1. Denne gangen har jeg ikke andre ord enn heldiggris :) Unner dere det av hele mitt hjerte, altså! Litt av en kontrast fra forrige helgs busstur til Victoria Falls, selv om den helgen også var stappet med opplevelser. Nå har dere vel begynt i andre barnehager også? Gleder meg til å høre om det! Takk for at du deler opplevelser med oss. Klem.

    SvarSlett
  2. Så artig dere må ha det. Dette blir nok dager og måneder du alltid kommer til å huske. Bra at dere får sett så masse ved siden av jobbing og barn. Høres ut som om dere har hatt rene luksushelga (hvis man ser bort fra å stå opp så tidlig)SAkjønner at dere må ha vært i farta fra tidlig morgen for å få med dere alle opplevelsene. Er enig med May at dere er sannelig noen heldiggriser - selv om dere ikke drikker fra vannhullet :-))Det er så flott at du deler dine opplevelser med alle oss. klem!

    SvarSlett
  3. bestemor og bestefar16. mars 2010 kl. 21:32

    Et stort, uforglemmelig eventyr alt sammen. Det er det det er!Lurer på hvor lang tid det tar før alle inntrykk er fordøyd? Ha det fortsatt godt! Klem fra oss på Myrhaug.

    SvarSlett
  4. bestemor og bestefar16. mars 2010 kl. 21:39

    Men det er nok sikkert ikke BARE eventyr,det er vel ganske tøff virkelighet i blant også, tenker jeg, men uansett er det fint med så mange positive opplevelser.

    SvarSlett
  5. Du skriver så levende at jeg nesten føler at jeg er med midt i eventyret.FOr noen opplevelser dere har,helt utrolig å følge med på hva dere opplever.Kos deg og nyt resten av oppholdet.Klem fra tante.

    SvarSlett
  6. Hvorfor beveger løven seg då sakte? Er det fordi den er lat? Jeg tror det er fordi den er lat! Hohoho!

    You lucky bastard! :D Kos deg masse mer! :D Jeg så en skjære i dag. Skjønner at du er litt misunnelig, men elefanter er jo ikke så ille det heller...

    Glad i deg <3

    SvarSlett
  7. Hahaha, syyykt misunnelig! Tror jeg skal melde meg på skjæresafari med en gang jeg kommer hjem! :)

    SvarSlett
  8. Kjenner at jeg er litt misunnelig på alt du opplever. Vel, kanskje ikke misunnelig, for jeg unner deg det av hele mitt hjerte, men kunne tenkt meg å oppleve litt av det jeg også :) (Men jeg hopper IKKE i fallskjerm)

    Jeg har satt av tid til skjæresafari her hos oss en dag ganske snart når du kommer hjem igjen. Trenger ikke gå ut engang, for de bygger reir omtrent på hjørnet av verandaen. I tillegg kan du være heldig å se rev, elg og rådyr i tillegg :)

    Kos deg videre.

    Klemmer fra oss oppi dalen.

    SvarSlett