29.03.2010

ST. ANGELA KINDERGARTEN + WINDHOEK-HELG

Nå har jeg vært i den nye barnehagen, St. Angela, i et par uker allerede. Denne barnehagen er bare et par minutter å gå unna der vi bor og er av en helt annen standard enn den jeg var i før. Barnehagebygningen er et ordentlig hus som er delt inn i 4 rom + do, med innlagt vann og strøm og ganske masse leker, bøker, hyller osv. Det er mange barn, men de er tre lærere og barna er delt inn etter alder i en pre-primary class, en middle class og en baby class. Jeg har vært litt i alle klassene. Selvom opplegget varierer litt i kvalitet er det hvertfall et slags opplegg for alle klassene hver dag. I tillegg har de en stor og fin utelekeplass som de bruker hvertfall et par timer hver dag (med mindre det regner), med litt forskjellige lekeapparater og masse skygge. Herlig!Undervisning i middle class

Potetløp.

Sekkeløp.

Utelekeplassen er av annen kaliber enn den i Redemption!

"Teacher, you look white!"

I helgen var jeg og Lise i hovedstaden Windhoek igjen. Vi tok en lokal bil dit, det var interessant. Det fungerte sånn at vi gikk bort på en stor parkeringsplass der vi ble omringet av folk som lurte på hvor vi skulle. Vi fikk etter hvert satt oss inn i en bil som skulle til Windhoek og måtte vente på at bilen ble fylt opp. Bilen var av type gammel og illeluktende, men vi klaget ikke! Kom oss etter et par-tre timer til backpackeren vi skulle bo på, Paradise Garden. Var et hyggelig sted med masse tyske ungdom, et ålreit rom vi delte med to andre jenter, fint bassengområde, felles bad og kjøkken til 90 N$ per natt (ca 70 kr).

Torsdag spiste vi middag med Scobie rett etter vi kom frem, så var vi hjemom og slappet av og skiftet og ordnet oss før vi dro ut på karaokebaren vi også var forrige gang. Det var gøy denne gangen også og det ble et par sanger på oss. Vi møtte også noen andre norske jenter der, de var sykepleierstudenter fra Høgskolen i Hedmark. Vi dro etter hvert videre til en nattklubb som het Fashion Bar og danset til moderne Afrikansk (Namibisk) musikk. Slutter aldri å fasinere meg over hvordan afrikanerne danser, de er helt rå! Det var veldig gøy hvertfall, og helt supert å ha med seg et par lokale gutter som passer på oss så vi slipper å være utrygge og kommer oss trygt hjem igjen.

Fredag var vi oppe i 10-tiden og dro selvfølgelig rett på shopping! Ellers var vi en tur på Cafe Zoo der det er gratis internett og snakket med både Martin og Daniel på Skype! Det var superhyggelig å høre noen kjente stemmer igjen :) Spiste Oryx-stek til middag på Joe's Beerhouse, der Scobie etterhvert plukket oss opp og kjørte oss hjem for å skifte før det bar ut på dansing igjen. Nok en gøy kveld!

Lørdag var det også opp på shopping og suvernir-kikking før vi dro tilbake til backpackeren og slappet av litt ved bassenget. Både på torsdag og fredag møtte vi en hyggelig gutt som het Isac som er manageren på en vinbar som heter "Winebar", og på lørdag ble vi invitert dit på vinsmaking i solnedgangen. Der møtte vi også Scobie og Shaun som hadde med seg Simen, en norsk sykepleierstudent. Det var hyggelig. Etterpå prøvde Shaun og Scobie å få med oss inn på et bryllup, men det gikk dessverre ikke, så vi dro og spiste middag på en kinesisk restaurant. Vi dro på Joe's for å møte noen svensker som guttene kjente så, tro det eller ei, bar det ut på nattklubb igjen!

Søndag kjente vi at nattklubb tre dager på rad var litt slitsomt, så vi fikk ikke alt for mye ut av dagen. Scobie kjørte oss på en liten "sightseeing" blant annet til et sted med utsikt over hele byen. Ellers fikk vi omsider pakket sammen og reist tilbake til Otjiwarongo i 17-tiden. Vi brukte samme transportmetode tilbake igjen. Når vi kom til parkeringsplassen der vi skulle finne en bil var det tre menn som seriøst spurtet til taxien vår og begynte nesten å sloss om bagasjen vår for å få oss i bilen sin. Syke greier! Vi fikk hvertfall bil fort og den luktet ikke vondt engang! Hjemme igjen i 19.30-tiden etter en morsom helg i captial city!

3 kommentarer:

  1. Så flink til å skrive! Gleder meg til å høre mer fra deg, pene jenta mi som snart kommer hjem :D Skulle likt å sole meg jeg også ja..

    SvarSlett
  2. Nok en opplevelsesrik helg skjønner jeg :)
    Nå går det fort til du kommer hjem,synes ikke det er lenge siden du reiste og samtidig så virker det som om du har vært borte veeeeldig lenge.Det har vel med det å gjøre at du er så flink til å dele opplevelsene dine med oss her hjemme i Norge.
    Kos deg de siste ukene.
    Klem fra tante Karin

    SvarSlett
  3. Nye artige linjer fra deg. Jeg er innom nesten hver dag for å se om det er noe nytt. I dag har vi hatt påskens første soldag og i morgen er påsken over. Det går fort til du er hjemme igjen nå, men først skal du feire fødslesdag. Gleder oss masse til vi får treffe deg og se på bildene. Kos deg videre! Onkel Jan hilser!

    SvarSlett